28 augusti 2005

Läget Just Nu - Vecka 35

Bra Saker Just Nu:

"Munkebäcks Frukt&Grönt" – Fruktaffär Ny
Skandal att min absoluta favorit-fruktis aldrig har legat på listan, så jag kompenserar med att ge dem en förstaplats istället! Hade säkert bott här i över ett och ett halvt år och alltid handlat min frukt på Konsum (som ligger vägg-i-vägg) när en polare (har glömt vem) föreslog att vi skulle kolla in vad de hade i fruktaffären i stället. Döm om min förvåning när det visade sig vara ett litet paradis för den som gillar grönsaker, frukt, bär och nötter…och även en hel massa annat. Mycket större på insidan än vad man tror och att det är så fantastiskt billigt (man blir förvånad varje gång) har gjort ett besök där till en nästan daglig rutin…som tyvärr också oftast slutar med att jag kommer ut med ännu en påse cashewnötter jag inte borde köpt. Värt en egen resa!
"Kommissionen" – Dramaserie i SVT Ny
Har sett de första fyra avsnitten av tolv (kul idé att släppa dem stötvis på DVD) och jag tycker helt klart det håller. Första avsnittet var ju väldigt mycket action och lite åt "24"-hållet, men efterhand blir det mer och mer tydligt att förebilden snarare är "Vita Huset". Man går fort, pratar mycket och är ett litet tight gäng med mycket makt…och så med Loa Falkmans stadsminister som seriens motsvarighet till Martin Sheen’s president Bartlett. Visst, effekterna är inte direkt på Hollywoodnivå, men det kompenseras med ett bra manus av Anders Lenhoff och skådespelarprestationer som varierar från tveksamma (Göran Gillinger, Peter Perski) via godkända (Katarina Ewerlöf, Helge Skoog), till briljanta (Loa Falkman, Cecilia Häll, Chatarina Larsson). En skoj, annorlunda och välkommen SVT-satsning, som också har en ovanligt ambitiös hemsida.
A Hereford Beefstouw – Köttrestaurant Ny
Visst, gratis är alltid gott… Men en helkväll på restaurang med trevligt sällskap, schyst kött, mumsig salladsbuffé och en fet, söt och ljuvlig efterrätt borde man kunna unna sig mycket oftare även när man inte har presentkort. Och man borde definitivt äta flera luncher här.
Stombuss 17 2v
Visst, det har varit en del problem med förseningar och bussar som inte kommer alls…eller tre i rad – men de känner man ju till efter ett år med stombuss 16. Jag njuter fortfarande av min direktbuss till jobbet…även om jag skulle klara mig utan busschaufförer som knappt är torra bakom öronen och som kör helt fel rutt…
"The Importance of Being Idle" m Oasis Ny
Om Oasis lyckas släppa en singel jag tycker är bra för första gången på ungefär tio år så är det klart att den hamnar här på listan…men jag har redan pratat nog om det här.
Svensk Gurka Ny
I en värld där man kan få alla grönsaker färska året runt är det lätt att glömma bort att det är när det är säsong som de smakar allra bäst. Just nu är till exempel morötterna fantastiska och så den svenska gurkan då. Köper säkert 5-6 i veckan och bara frossar som tv-godis med lite salt på, vilket påminner mig om min barndom där syrran och jag (gurk-tokar båda två) ibland kunde få varsin gurka som vi fick äta upp helt själva, vilket kändes överlyxigt. Mums!
"Frukost på Stan" - Vardagslyx Ny
Gör det alldeles för sällan, men påmindes av syrran om vilken grym vardagslyx det är att ha råd att ta en "riktig" kaffe ute på stan med någon smarrig macka och (helst) trevligt sällskap innan jobbet eller på helgen. Sen ska man helst inte vara bakis har jag märkt...
"Extras" – Nedladdad TV-serie från BBC 3v
"So…what would you rather be?"
Sista avsnittet gick på BBC i veckan (med en underbar fjolla i en biroll, homofobtema och ett smålyckligt slut), och serien har tydligen blivit en ännu större succé än "The Office" i Storbritannien. När kommer den till Sverige?
Sats-Yoga 2v *åter*
Dags att komma igång med träningen igen. Ordentligt. Och yogan är en viktig del av det. Har testat både 60min och 75min pass, och har ont ungefär överallt. Har dessutom fått en yoga-DVD av David…så nu ska jag fanimej bli lite böjligare…och magen ska bort.
"Push the Button" m Sugababes 2v
Fortfarande flitigt spelad i iPoden…men Rachel Steven’s "I Said Never Again", Girls Aloud "Long Hot Summer"…ja allt som ligger på min lista…flåsar babesen i nacken.

Tveksamma Saker Just Nu:

"Club Pleasure" – Kommande Klubb på S.o.H.o
Alltid skoj med nya klubbar och S.o.H.o är ju ett grymt fräscht och centralt ställe. Men klarar Göteborg att svälja ännu en veckovis bögklubb som spelar schlager och R’n’B? och är inte S.o.H.o ganska dyrt och har snorkig personal? Kan gå hur som helst – men självklart hoppas vi på succé för Nima&Co.

Dåliga Saker Just Nu:

Konsum Munkebäck
På hela veckan har där funnit tre paket Keso. Brödet är ungefär fyra dagar gammal. Prismärkningen är undermålig. Diskar och hyllor gapar tomma. Varumärkena är få och trista. Och på toppen är allting svindyrt… Tur för dem att jag är lat och inte orkar gå till Kvantum varje dag (och att den ICA butik som ligger en bit bort på min gata kan vara om möjligt ännu sämre än Konsum)…men synd för mig.
Flygrädsla
Det är en förlamande ångest som inte går att beskriva. Som att veta att man ska dö ett visst datum och vad man än gör så kommer den stunden närmare och närmare. Vidrigt. Och väldigt svårt att förklara för folk, speciellt som jag inte ser så rädd ut när jag väl sitter i plåt-tuben (men då är allt redan över i min värld…då är man redan körd). Dessutom förstör det så otroligt mycket av resan.
Bakfylla
Jag är för gammal för att hålla på såhär…dessutom blir man tjock som fan. Dubbelångest.
Osynkade Partyplaner
Nu åker jag till London – då verkar alla jag känner fundera på att åka till Göteborg för att gå på GayStraight2Hell. Blä.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: